BOFA, een volledig digitaal integratie- en opleidingstraject

Vrouw zittend achter een computer

BOFA biedt drie verschillende opleidingstrajecten, afhankelijk van de behoeften van de personeelsleden en de nieuwkomers: de PersoPoint Academy, het coaching- en begeleidingsgedeelte en het opleidingsgedeelte.

1.    PersoPoint Academy

De PersoPoint Academy is de onthaalstructuur voor nieuwkomers bij PersoPoint. Vanwege de gezondheidscrisis van 2020 en de bijhorende lockdown moest PersoPoint zijn nieuwe medewerkers op afstand onthalen. Daarom hebben wij het onthaalprotocol en het opleidingstraject speciaal afgestemd op de huidige situatie. Binnen dit kader hebben wij verschillende strategieën en tools ontwikkeld. Zo gebruiken we de e-campus van OFO, het platform waarop theoretische cursussen worden gegeven. Dankzij de e-campus kunnen nieuwe medewerkers zichzelf voor een stuk opleiden: ze bekijken de theorie in hun eentje, waarna ze hun opleiders online treffen voor meer uitleg over de bestudeerde thema’s. Er wordt veel belang gehecht aan het aanpassingsvermogen en de autonomie van al onze nieuwe medewerkers.

Naast deze theoretische opleiding heeft de PersoPoint Academy ook een on-the-job training ontwikkeld. De nieuwkomers kunnen daarbij kennismaken met het echte werk en voeren taken uit onder toezicht van een mentor. Een leerling van de PersoPoint Academy getuigt: “Het mentorschap is een heus succes waarbij doorwinterde experts (40 jaar kennis) hun ervaring met ons delen.”

Het idee van de mentor is ontstaan vanuit ons streven naar een persoonlijke opvolging voor elke nieuwkomer. Het mentorschap is bedoeld om werknemers te begeleiden vanaf dag één, om hen te helpen bij hun eerste stappen en om hen wegwijs te maken binnen de organisatie. Er is geen vaste einddatum voorzien, het mentorschap loopt totdat de nieuwkomer volledig op eigen benen staat.
De mentorformule werd sterk gewaardeerd door de kersverse ambtenaren. "Ik was aangenaam verrast dat er een mentor voor me klaarstond die erin slaagde om me gerust te stellen. Het ligt niet voor de hand om in coronatijden aan een nieuwe baan te beginnen en de rol van de mentor is cruciaal voor een succesvolle integratie van de nieuwe personeelsleden.” 

2.    Het coaching- en begeleidingsgedeelte

Dit opleidingstraject is bedoeld voor lokale HR-medewerkers en dossierbeheerders die al vertrouwd zijn met de PersoPoint-applicaties. Volgens de werknemers zelf maken zij om verschillende redenen gebruik van deze coaching: om hun kennis op te frissen en nóg doeltreffender te worden in hun huidige job, om zich voor te bereiden op een nieuwe functie, om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en om op de hoogte te blijven van nieuwigheden.
Daarom bieden wij een volledig coachingaanbod aan, op maat van de behoeften van elk personeelslid.

3.    Het opleidingsgedeelte

Het opleidingsgedeelte is bedoeld voor alle medewerkers die dagelijks met onze PersoPoint-toepassingen werken. Bij BOFA leiden we collega's op over nieuwigheden, nieuwe procedures enz. Dit opleidingstraject is bedoeld om medewerkers op de hoogte te houden van de laatste evoluties en updates, om zo een optimale dienstverlening te garanderen aan de verschillende klanten.

In elk van de drie opleidingstrajecten stellen de deelnemers het bijzonder op prijs dat de opleidingen in kleine groepjes gegeven worden, wat zorgt voor een optimale betrokkenheid. De opleidingen zijn altijd bijzonder interactief, dat is de reden waarom we in beperkte groep werken.